dilluns, 23 d’abril del 2007

Premi Pulitzer de fotografia 2007

Com ja s’ha establert que es faci de forma habitual cada mes d’abril, enguany s’han atorgat els premis Pulitzer que distingeixen els professionals dels Estats Units durant l’any 2007, en les modalitats periodístiques de teatre, literatura, música i periodisme. Fins a 21 guardons per reconèixer l’excel·lència de la premsa professional, als quals només poden optar aquells reportatges i fotografies de diaris amb seu central als EEUU.
Oded Balilty, fotògraf de l’agència Associated Press i Renée C. Byer, del diari Sacramento Bee, han estat els guanyadors del premi Pulitzer de fotografia 2007. El primer ho ha estat a la categoria de fotografia de premsa amb una imatge colpidora (aquí reproduïda). És una dona jueva desafiant les forces de seguretat israelianes durant l’expulsió de colons de Cisjordània.
Byer ho ha estat a la categoria de reportatge gràfic amb una sèrie de fotografies, molt més colpidores, d'una profunda i esferidora càrrega humana, a través de les quals es segueix la vida d’una mare amb un fill d’onze anys malalt terminal de càncer.