diumenge, 16 de març del 2008

SORTIM A… LA MUSSARA, SIURANA I SCALA DEI

LA MUSSARA, un poble abandonat des dels anys cinquanta, conegut pel seu paisatge feréstec, per les seves vies d’escalada, i pels seus misteris, si, si, pels seus misteris paranormals, si en voleu saber més sobre aquest aspecte en concret, us invito a que obriu aquest hipervincle:
Enigma 900 Otro Pueblo con Misterio La Mussara.htm
Arribats; uns podran buscar la pedra de “La Vil·la del sis” i explorar el que resta del poble, mentre altres podran fer la via ferrada de la Trona, de curta durada (20/30´). Abans de marxar passarem llista val? Un cop siguem tots, ens dirigirem cap a...
SIURANA,
Poblet penjat damunt d´un roc, i en conseqüència vorejat de grans penya segats, amb un paisatge incomparable dels pics i cingles del Montsant.
Siurana, te algunes peculiaritats històriques. Tenim noticies d’assentaments neolítics, i d’indústries del sílex, que arriben fins ben entrada l´época del bronzo. Al segle XI es converteix en un emplaçament de primera línia de l´islam. Lloc inexpugnable resisteix sense dificultat els continuats assalts dels cristians, que trigaran gairebé tres segles en conquerir-la. Diuen que fou el 12 de juliol del 1154 a mans d´en Bertran de Castellet.
Encara podem veure les petjades del cavall de la reina mora, que va deixar gravades a la pedra abans de llançar-se al buit. Si en voleu saber la llegenda al complert, no deixeu de visitar aquest altre hipervincle;
SIURANA, LES LLEGENDES.HTM.
Desprès de visitar l’enclavament, i fer un beure, continuarem la marxa fins...
SCALADEI;
Aquesta cartoixa fou la primera que s’instal·là a la península ibèrica (S.XII) per desig d´Alfons II el cast, rei de la corona d´Aragó, i comte de Barcelona. La llegenda que explica el seu nom, diu que, un grup de cartoixans provinents de “La Grande Chartreuse” (la Seu de l’ordre a Grennoble) es trobà casualment amb un pastor de la zona i, els explicà, que quant dormia en aquell indret, somiava en una gran escala que recolzant-se en la soca d´un pi corpulent, permetia pujar als àngels fins el cel. Santa Maria d´Scaladei va créixer molt i esdevingué la mare de moltes altres cartoixes arreu d’Espanya i Portugal, acabà com gairebé totes aquestes grans congregacions religioses, amb la desamortització de Mendizabal el 1835.
A Scaladei podem dinar, venen un vi excel·lent, i si convé només caldrà portar la carmanyola o el bocata. També hi ha la possibilitat de dinar al restaurant, però això si més no, ho podem decidir sobre la marxa, (Però porteu el jalo per si de cas). Farts ja de tanta pedra , histories i llegendes, quant ho desitgem fotem al camp direcció a...
LA FLORESTA;
Lloc de sopar i recollida, aixopluc a les Masmorres del castell, i si no desitgem més marxa, doncs a dormir...
El diumenge esbarjo i Calçotada.

BRIEFING

LLOC DE TROBADA: Dissabte dia 5 d´abril de 2008 a les 8:32 h. a la porta de l’església de la Mussara. Desdejú (no hi ha bar, així que ja sabeu...). Recerca de “la pedra de la vil.la del sis”. Ferrada de “La trona”.
Visita a Siurana, investigació de les petjades del cavall de la reina mora.
Passejada per Scaladei, Dinar, passeig peripatètic per la cartoixa (els que ho vulguin, es clar) recerca de l´escala que puja al cel, Kubata i cap a la Floresta.
Diumenge dia 6 d´abril del 2008 : Esbarjo: caraoque + petanca i ball de rams. Calçotada i ja n´hi ha prou no??

EL MÉS IMPORTANT !!
Es lo de sempre; Les inscripcions fetes amb immediatesa son de gran ajuda per una bona organització...no cal que us digui res més oi ?
PER APUNTAR-VOS EL DISSABTE DIA 5, TENIU FINS EL DIA 17 DE MARÇ DEL 2008 , ( Cal reservar el castell, i recordeu, que el dret a triar habitació s’adquirirà per ordre de trucada al 973 143471 pregunteu pel Sr. Quim.
Els que vulguin venir el diumenge 6, tenen de temps fins el 18 de març del mateix any.pregunteu pel Sr. Joaquim.
També podeu materialitzar les vostres inscripcions a traves de
crisquim@terra.es indicant clarament i amb lletres majúscules, nom i cognoms, nombre de persones, dia o dies d’interès, nº compte bancari, fotocopia compulsada del dni, + nif, +passaport, +última declaració d’hisenda,+nº tarja de crèdit o visa, deixant molt clares, les vostres preferències parasexuals i adicions literàries, tot això, acompanyat del nº de tarja del supermercat de confiança,dos avals i el llibre de familia. Veieu que n’és de senzill fer les cosses com cal!!


Records i una abraçada a totsssss!!!! I ja sabeu,cal afanyar-se en les inscripcions...

Quim

PLANOL DE LA SITUACIÓ: