diumenge, 6 d’abril del 2008

“VIA FERRADA DE PEÑAS JUNTAS”

UN RECORREGUT PER A TOTS ELS GUSTOS I POSSIBILITATS

Ben instal·lats ja en setmana santa, (dissabte 22) decidim fer una escapada llampec (d’un dia), per tal de reunir-nos amb the Hidalgo family, que ja porten dues jornades acampats a Alquezar. Diuen que ha fet molt fred, però que amb tot, ja han pogut localitzar (no sense haver de fer un gran esforç) la via de Peñas Juntas.
Acabats d’esmorzar, carreguem els estris i ens dirigim cap el NO en direcció a Bierge (16´5 km, uns 19 minuts de conducció). En aquest indret, la Cristina Lazaro decideix quedar-se, doncs es troba indisposada, La resta de participants, desprès de travessar un bon entrellat de pistes i camins, ens situem a peu del primer pont de sirga, on s’inicia la ferrada de Peñas Juntas.

DESCRIPCIÓ DE LA VIA
El recorregut consta bàsicament de dos circuits ben diferenciats que es poden gaudir per separat, el primer, consta de tres ponts tibetans gairebé seguits, que creuen per dues vegades el riu Isola, un d’ells, el central, segons el José, (i ja sabeu que amb això hi està molt posat) és força llarg, amb més de 26 m. de longitud. A partir d’aquí s’inicia la ferrada tradicional, que puja amb algun petit flanqueig sense cap dificultat fins l’aresta final, lloc on prendrem el camí de tornada. Aquesta part en concret, resulta idònia per tal d’iniciar-se en aquesta activitat. Si pel contrari voleu sentir el que senten els funambulistes, (encara que sigui aproximadament) feu la terna de ponts tibetans i no us sentireu pas decebuts.
Tant la qualitat del material, com la instal·lació, son excel·lents, el que encara fa més senzilla i confortable la totalitat del recorregut. L’única dificultat rau en la localització, doncs cap senyal ens fa suposar que en un paratge com aquell, ple d’oliveres, ametllers, cereals i pinedes, hi pugui haver un desnivell o rocalla, que ens faci sospitar la seva presencia. Per aquesta raó, en Pep, ens proporciona a continuació una descripció molt ben detallada, en possessió de la qual ens serà gairebé impossible no trobar-la.






























































LOCALITZACIÓ

Acceso:
Tomar la carretera de Bierge en dirección a Abiego, pasar la Hosteria de Guara, a unos 100m a la derecha sale una pista asfaltada. En el primer cruce girar a la izquierda, la pista ya es de tierra, en el siguiente cruce a la derecha (cartel verde obsevatorio de aves), el siguiente cruce a la izquierda (campo con valla larga), dejamos a la izquierda una pista que sube y más adelante encontraremos una pista que se une a la nuestra por la derecha. Un poco más adelante encontramos una pequeña explanada con una fita, donde dejaremos el vehículo. Ya a pie bajaremos por la izquierda al río, dejaremos unas fitas a la derecha por donde volveremos. Descendemos por el río hasta encontrar el cartel de la ferrata “Peñas Juntas” y puentes tibetanos.


José Hidalgo & Quim