dilluns, 13 de novembre del 2006

"ROMA NO PAGA ALS TRAIDORS"

Tot escoltant Catalunya Radio el matí del 6 de novembre, el Sr Basses va cedir la paraula als oidors amb la finalitat de permetre que la "Vox populi", expreses la seva opinió sobre la recent notícia, que feia avinenet la reedició del nou govern tripartit, ara amb el sustantiu d´Entesa (esperem pel be de tots, que sapiguen fer honor al significat de la paraula)
L´espai va estar ocupat gairebè de forma exclusiva per votants de CIU, que encara no habien assumit les conseqüencies de les regles democràtiques. Sobretot¨ qüant n s´arriba a aconseguir el suficient nombre de vots per tal de formar govern en solitàri. Molts van estar els blancs de les seves ires i decepcions, però especialment àgres es feien al "tirar" sobre ERC. A grans trets podríem dir que només dispossaben d´un parell de denominadors comuns; el primer evidenciaba el greuge que suposaba l´haber permes l´arribada d´un no català de naixament, a la presidencia de la Generalitat.
El segón radicaba en el fet d´acabar formant part d´un govern no nacionalista i vindicar a l´hora la secesiò de la Naciò Catalana. ¿? Aixó últim, em resulta en certa manera comprensible, donçs entenc que es dificil compatibilitzar aquests dos extrems. El que ja no em semble ni tan seval correcte èticament parlant, es que aquestes recriminacions vinguessin del costat de CIU. "Qui tingui les mans lliures de pecat, que llenci la primera pedra".
23 i escatx d´anys governant una provincia d´Espanya, donçs tal com es va demostrar en els últims anys del "pujolisme, poca cosa més vam arribar a ser. La perdua constant d´implantació del català, va estar sencillament deplorable . Qui s´enrecorda ja de ¨la Norma"?
El sistemàtic descens de lideratge industrial, la obsoletitzaciò de les xarxes viàries, portuàries i aeroportuàries. Encariment progressiu de les autopistes, que ja fa massa que haurien de ser gratuites. Es aixó estimar Catalunya.?
La desmesurada especulaciò tant del sol com de la vivenda, fins a límits aberrants han estat una constant en aquest perióde. Es aixó estimar Catalunya.?
Governar durant 8 anys de la má d´un partit d´ultradreta espanyol, tot i anar veient com es laminaba competencia rera competencia, i no fer res per tal d´impedir-ho. Es aixó estimar Catalunya?
Vendres (valgui la redundancia) l´aigüa de l´Ebre, tot i anar en contra de la voluntat dels catalans, per tal de contribuir a l´especulació d´altres comunitats com Murcia i Valencia. Es aixó estimar Catalunya.?
Per tancar aquest petit resum de "perles", donçs creièume que la trajectòria d´aquesta coalició n´està ben farcida, cal destacar l´actitut del seu actual líder.Mentre els partits catalans negociaben el Nou Estatut, fent front a les constants dificultats que des del govern central, i la irracional oposició del PP s´interpossaben. El sr. Mas de forma unilateral, (i el que es pitjor) sense previ avis, desertà trencant la unitat de partits, i trucà a la porta del darrera del sr. Zapatero, per tal de negociar unilateralment un estatut a la rebaixa, a canvi de poder formar govern. Es aixó estimar Catalunya.? Donçs paradoxalment aquest va estar el seu eslogan electoral.
Els romans perdien possició rera possició a mans d´en Viriat. Molts van estar els generals destituits per aquesta causa. Explica la llegenda, que el cónsul Servili Cipió subornà tres soldats del c apdil lusità, que l´assassinaren mentre dormìa. A l´anar a demanar la seva recompensa, el cònsul romà els diguè "Roma no paga als traidors".
"Qui tingui orelles per escoltar, que escolti"...
Quim

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira noi, el pitjor traidor es el que estafa al pais, i els nacionalistes que no tenim cap fobia anti Ciu, prefim un catala de president, i el demes son excuses per intentar enganyar-nos un altra vegada. Mai mes.

Anònim ha dit...

Mira noi/a, sense volguer ferir sensibilitats, sembla ben clar, que no només es traidor el que protagonitza tot aquest rosari de "PERLES" sinó tambe un gran estafador. Tampoc es tracta de fobies a CIU, sinó queixes ben refutades de verdaders nacionalistes no xenofobs, que hem vist amb absoluta impotencia, com ens anaben prenent el pel durant 23 llargs anys, o es putser una por soterrada, a que els "no nacionalistes puguin fer més per els catalans que no pas CIU?
" No hi ha pitjor cec que el que no vol veure"
Quim